Handige Websites

Op deze pagina bespreken we een aantal nuttige websites die met fotografie te maken hebben. Wil je meer weten over fotografie of tips voor het maken van foto’s? Klik dan op de onderstaande links en bezoek de website.

Een van onze favoriete sites is de website van The British Journal of Photography. Hier kun je werkelijk alles vinden dat met fotografie te maken heeft. Zo vindt je hier bijvoorbeeld een overzicht van huidige foto-exposities in Groot Brittannië en de rest van Europa. Ook staan er veel schitterende foto’s op de website met commentaren van bekende professionals. Verder vindt je er literatuur en lespakketten om nieuwe inspiratie op te doen. Ook hebben ze regelmatig interviews met gerenommeerde fotografen en ze hebben een pagina met vacatures voor fotografen. Daarnaast vindt je tips om de mooiste foto’s te maken en voor het samenstellen van bijvoorbeeld fotoboeken. Je kunt de website bezoeken via onderstaande link:

http://www.bjp-online.com/

In deze lijst mag de website van Nikon Europa zeker niet ontbreken. Je vindt hier natuurlijk allerlei producten van Nikon zoals camera’s en lenzen. Ook geven ze tips om alle functies die je camera heeft te benutten. Je vindt er een lijst met verkoopadressen en je kunt profiteren van voordelige aanbiedingen met korting. Maar de website is zeker niet alleen gericht op het verkopen van producten die te maken hebben met fotografie. Je kunt er nieuws vinden en verslagen lezen over bijzondere foto-expedities. Bovendien laten ze professionele fotografen aan het woord zodat je nieuwe ideeën kunt opdoen. Via deze link kom je op website van Nikon:

http://www.europe-nikon.com

Net als op de internetpagina van Nikon kun je voor informatie over fotografie terecht op de website van Canon. Als je een camera van Canon hebt of wilt aanschaffen worden alle functies van de camera uitgelegd. Ze hebben een sectie met nieuws over fotografie en je kunt je abonneren op de nieuwsbrief. Verder hebben ze een pagina voor technische tips die nuttig zijn bij het schieten van het perfecte plaatje. Ook is er een pagina speciaal ingericht voor het krijgen van inspiratie. Hier worden prachtige foto’s getoond en de makers geven uitleg over het ontstaan van de foto’s. De internetpagina van Canon kun je bereiken door op de volgende link te klikken:

http://cpn.canon-europe.com/content/index.do